Αναζήτηση

0
Για τηλεφωνικές παραγγελίες 211 800 4310

Φροντίδα Κοσμημάτων

Λίγα λόγια  για το  Ασήμι

Το ασήμι είναι ένα πολύτιμο μέταλλο ,που έχει την ιδιότητα να μαυρίζει με το χρόνο. Όταν ακούμε την έκφραση ''είναι από ασήμι 925'' σημαίνει ότι αποτελείται από 92.5% ασήμι και 7.5% άλλα μέταλλα.

Το ασήμι μαυρίζει φυσικά και απαιτεί περιστασιακό καθάρισμα. Γιαυτό λοιπόν τα περισσότερα κοσμήματα τα επιπλατινώνουμε για να διατηρέιται περισσότερο η γιαλάδα του.


Το επιπλατίνωμα, είναι μια τεχνική, που το θωρακίζει με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να καθυστερεί το μαύρισμα του.

Η αποθήκευση των κοσμημάτων σας επίσης σε  αεροστεγές χώρους επιβραδύνουν το μαύρισμα.

 Σε μια λεκάνη με ζεστό νερό τοποθετήστε τα ασημένια κοσμηματά σας, και σαπουνίστε τα, έπειτα καθαρίστε τα κοσμήματά σας τρίβοντάς τα απαλά με ένα μαλακό βαμβακερό πανί ή μια πολύ μαλακή βαμβακερή πετσέτα και θα λάμψουν και πάλι.

Συμβουλές γυαλίσματος κοσμημάτων

 

Συμβουλές φροντίδας
Προστατέψετε τα κοσμήματα από τα αιχμηρά χτυπήματα, τις σκληρές χημικές ουσίες(απορρυπαντικά, αρώματα, καλλυντικά, λακ και βαφές μαλλιών), το φως του ήλιου και τις ακραίες θερμοκρασίες.
Το χλώριο επίσης και οι σχετικές χημικές
ουσίες μπορούν σοβαρά να αποχρωματίσουν και να βλάψουν το κόσμημα.

Φορέστε το κόσμημα αφού έχετε χρησιμοποιήσει τα καλλυντικά, τη λακ μαλλιών ή τα αρώματα για να αποφύγετε την επαφή με τις χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά.

Αφαιρέστε τα κοσμήματα σας κατά την εκτέλεση των οικιακών εργασιών που μπορεί να έρθουν σε επαφή με χημικές ουσίες ή να αποφύγετε την  πίθανοτητα χτυπήματος με καποίο αιχμηρό αντικείμενο όπου θα γρατσουνίσει το κόσμημα ή την πέτρα του.


Αποθηκεύστε το κόσμημα χωριστά (σε κουτάκια διαφορετικά). Ετσι δεν θα υπάρχει περίπτωσει να  γρατσουνίστει με άλλο κόσμημα.